fb pikseli

Mikä on digitaalinen assistentti?

Digitaalinen assistentti voi tehdä monenlaisia töitä ja eri työnimillä.

Digitaalisen assistentin työnimenä käytetään myös esimerkiksi etäsihteeri, etäassari, digiassari, virtuaalisihteeri, virtuaaliassistentti ja virtuaaliassari -nimikkeitä. Tähän ei ole vakiintunut nimeä, joten kannattaa tarkistaa aina kyseisen yrityksen tiedoista, mitä kyseinen henkilö tai henkilöt tekevät ja onko sisältö sitä, mitä sinä tarvitset yritykseesi.

Digitaalinen assistentti tekee eri yrityksissä hyvin erilaisia töitä. Joissakin yrityksissä hän keskittyy sosiaaliseen mediaan, joissakin myös kotisivuihin, joissakin taloushallintoon, joissakin johdon sihteeriksi ja jossakin ihan jotain toista tai useita näitä edellä mainittuja tai lisäksi vielä jotakin muuta. Kaikissa varmasti yhteistä on, että toimimme etänä mistä päin maailmaa tahansa.

Lue artikkelista “Mitä Tiklen digitaalinen assistentti tekee?”, mitä töitä minä teen.

digitaalinen assistentti

Yrittäjän apurina monitaituri

Yleisesti voi sanoa, että digitaalinen assistentti on usein monitaituri, joka osaa ja hallitsee erilaisia teknisiä alustoja, taitoja ja osaamista. Hedelmällisintä sekä sinulle yrittäjänä että digitaaliselle assistentille on pitkäkestoinen yhteistyö, sillä silloin hän on sisäistänyt monia sinun yrityksen asioita, kuten yrityksesi toimialan, sisäisen ja ulkoisen äänen sekä pystyy olemaan apuna.

Digitaalinen assistentti tekee useimmiten sellaisia töitä, mitä toinen yrittäjä ei itse osaa, halua tai ehdi tehdä. Digiassari on silloin yrittäjän apuna tekemässä näitä töitä. Töiden sisältö sovitaan yhdessä. Digitaalinen assistentti siis antaa toiselle yrittäjälle aikaa tehdä hänen oman yrityksensä päätoimialan töitä tai antaa lisää vapaa-aikaa toiselle yrittäjälle.

Digitaalinen assistentti tekee sinun tekemättömät työt!

Vapaus ja helppous, mutta ennen kaikkea luottamus

Digitaalisen assistentin voi hankkia lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Digitaalinen assistentti voi tulla kiireavuksi tai voi olla pidemmän sopimuksen kanssa mukana yrittäjän apuna. Pidemmässä avussa on aina molemmin puolinen hyöty, sillä silloin molemmat oppivat tuntemaan toisen työskentelytapoja, digitaalinen assistentti oppii toisen yrittäjän tuotteista tai palveluista enemmän ja siten työnteko myös tehostuu ja tuloksiin pääseminen helpottuu, kun oppii koko ajan lisää.

Digitaalinen assistentti ei ole sinun palkkalistoilla, eikä sinulle tule siitä työnantajan velvoitteita tai kuluja. Digitaalinen assistentti lähettää sinulle laskun tehdyistä töistä, jonka maksat eräpäivänä.

Sopimukset voidaan tehdä työn sisällön tai tuntimäärän mukaan tai laskuttaa tuntitöinä. Sovittavat työt voivat olla monenlaisia riippuen digitaalisen assistentin työn sisällöstä. Palveltava yrittäjä voi päättää tuntimäärään, töiden sisällön ja mitä digitaalinen assistentti tekisi hänelle. Näistä kannattaa keskustella myös yhdessä.

Kaiken takana on luottamus puolin ja toisin, jotta hommat hoituu ajasta ja paikasta riippumatta!

Digitaalinen assistentti pähkinänkuoressa

Pähkinänkuoressa digitaalinen assistentti tekee niitä töitä, mitä toisen yrittäjän kanssa on sovittu – aina tietenkin niissä rajoissa, mitä digitaalinen assistentti osaa ja taitaa. Sovi siis toisen yrittäjän kanssa siitä, mitä töitä ulkoistat itseltäsi.

Oletko siis uusien käsien tarpeessa? Millaista apua tarvitset?

Tilaa tästä ilmainen apuri töiden ulkoistukseen!

Jaa tämä artikkeli

Lisää luettavaa

Sosiaalisen median markkinoinnin kuvakkeet - sasiepre / Pixabay

7 erilaista viestintäkanavaa

Erilaiset käyttäjäryhmät Eri sosiaalisen median kanavissa on erilaiset ja eri ikäiset käyttäjäkunnat. Tässä artikkelissa esittelemme 7 erilaista viestintäkanavaa. Alla olevassa taulukossa ’Sosiaalisen median kanavien tarkoitus, edut

Lue lisää »

Ota yhteyttä

* vaadittavat tiedot

Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Liittyminen on täysin ilmaista!

  • Saat vinkkejä sosiaalisen mediaan
  • Saat vinkkejä kotisivujen sisällöntuotantoon
  • Saat ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • Saat huomionarvoisista aiheista tietoa

Lähetämme 1-4 sähköpostia viikossa.

Liittymällä saat ilmaisen
apurin yrityksesi töiden ulkoistamiseen!

Liittymällä saat ilmaisen
apurin yrityksesi töiden ulkoistamiseen!

Liity Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle

Lue tietosuojaseloste

Sähköposti pitäisi tulla parin tunnin sisään sähköpostilistan tilauksesta. Tarkistathan roskapostikansion ja lisäät kauppa@tikle.fi-osoitteen VIP-lähettäjiin ja yhteystietoihin.

Tikle Oy, Y-tunnus 2011844-4, Helsinki, Puistola

Saat vinkkejä sisällöntuotantoon

Tilaa Tiklen digitaalisen assistentin sähköpostilista

Saat vinkkejä

  • sosiaalisen mediaan
  • kotisivujen sisällöntuotantoon
  • ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • huomionarvoisista aiheista tietoa

Saat ilmaiseksi tulostettavan pohjan, jolla saat selville, mitkä työt kannattaa ulkoistaa!