fb pikseli

Mitkä kolme asiaa ovat tärkeitä pyytää kotisivun tekijältä?

Yleisesti ottaen kannatta huomioida, että kotisivujen tekijän pitäisi antaa pääkäyttäjän tunnukset eli kaikki oikeudet kotisivun omistajalle eli sinulle. Kotisivujen ostajan pitäisi päästä täysin oikeuksin kaikkiin mahdollisiin asennettaviin järjestelmiin, ohjelmiin, analytiikkaan ja sivuille lisättäviin seurantaohjelmiin.

Kuitenkin, kun ostat sivuston tekemisen joltakin ja pyydät hänet myös päivittämään sivustoa kuukausittain, maksat hänelle myös kuukausittaista maksua. Tällöin sivuston tekijän tulisi päivittää sivustoa sovitusti. Muista tehdä sopimus kotisivujen sisällöstä, tekemisestä ja sen jälkeisestä ajasta aina kirjallisesti. Kotisivujen valmistumisen jälkeen kirjallisesti sovittavia asioita voivat olla mm. tekninen päivittäminen, muu päivittäminen, sisällöntuotanto.

1. Pääkäyttäjätunnukset

Jos et ole tehnyt sopimusta ja ostanut kuukausittaista päivitys- ja sisällöntuotantopakettia kotisivujen tekijältä, pyydä kotisivujen tekijältä sinulle omat henkilökohtaiset pääkäyttäjätunnukset jo sopimuksen tekovaiheessa. Tämä on tärkeää siksi, että jos et osaa itse päivittää tai et halua päivittää sivuja, eikä kotisivujen tekijän kanssa asiat sujukaan, on sinulla oikeudet omille ostamillesi kotisivuille ja voit ostaa sivujen päivitys- ja sisällöntuotantopalvelut muualta.

Jotkut kotisivujen tekijät eivät välttämättä anna henkilökohtaisia pääkäyttäjätunnuksia, tai eivät anna tunnuksia ollenkaan kotisivuillesi. Huomioi tämä ehdottomasti, sillä sinä olet ostanut omat kotisivut, jotka on sinun ja sinun omaisuutta.

2. Analytiikka

Pyydä kotisivujen tekijää jo tekovaiheessa lisäämään kotisivuille analytiikan seurannan esimerkiksi Google Analyticsin. Tämän avulla pystyt seuraamaan kotisivuille tulevien käyttäjien määrää, mistä he tulevat ja miten liikkuvat kotisivuillasi.

Tässäkin kohtaa on tärkeää pyytää pääkäyttäjätunnukset, jotta pääset itse tutkimaan sisältöä ja myös tarvittaessa määrittelemään, mitä seurataan.

Tämä tieto on tärkeä, koska sitä kautta voit saada tietoa asiakkaistasi. Tämän avulla pystyt myös myymään ja markkinoimaan palveluitasi tai tuotteitasi paremmin.

3. SEO eli hakukoneoptimointi

Omilla kotisivuilla täytyy huomioida kotisivujen hakukoneoptimointi, jotta se näkyy hakukoneissa kuten esimerkiksi Google, Bing tai Baidu. Sen avulla pystyy saamaan omille kotisivuille kävijöitä ja ostajia ilman, että olet maksanut niiden hankkimisesta mitään. Hakoneoptimointiin kuuluvat esimerkiksi tekniseltä puolelta kotisivujen latautumisnopeus sekä sivuilla käytettyjen sanojen erilaisuus miettien niitä sanoja, joita asiakkaat käyttävät haussa.

Jaa tämä artikkeli

Lisää luettavaa

Ota yhteyttä

* vaadittavat tiedot

Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Liittyminen on täysin ilmaista!

  • Saat vinkkejä sosiaalisen mediaan
  • Saat vinkkejä kotisivujen sisällöntuotantoon
  • Saat ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • Saat huomionarvoisista aiheista tietoa

Lähetämme 1-4 sähköpostia viikossa.

Liittymällä saat ilmaisen
apurin yrityksesi töiden ulkoistamiseen!

Liittymällä saat ilmaisen
apurin yrityksesi töiden ulkoistamiseen!

Liity Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle

Lue tietosuojaseloste

Sähköposti pitäisi tulla parin tunnin sisään sähköpostilistan tilauksesta. Tarkistathan roskapostikansion ja lisäät kauppa@tikle.fi-osoitteen VIP-lähettäjiin ja yhteystietoihin.

Tikle Oy, Y-tunnus 2011844-4, Helsinki, Puistola

Saat vinkkejä sisällöntuotantoon

Tilaa Tiklen digitaalisen assistentin sähköpostilista

Saat vinkkejä

  • sosiaalisen mediaan
  • kotisivujen sisällöntuotantoon
  • ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • huomionarvoisista aiheista tietoa

Saat ilmaiseksi tulostettavan pohjan, jolla saat selville, mitkä työt kannattaa ulkoistaa!